Vloer renovatie

Renovatie

Heeft u net een nieuw huis gekocht en ligt daar een prachtige maar verweerde vloer in? Geen nood! Bij Europa Parket hebben wij ruime ervaring in het opknappen van allerlei soorten houten vloeren.

Of het nu gaat om een massieve planken vloer in de gang of een ingewikkelde patroonvloer in de woonkamer, wij adviseren, begeleiden en renoveren tot u méér dan tevreden bent. Wist u dat wij zelfs de vloeren in Paleis Noordeinde hebben opgeknapt?

Waterschade

De meeste waterschades worden veroorzaakt door een defecte vaatwasmachine. Men zet voor het naar bed gaan de vaatwasser aan en voelt de volgende ochtend pas de nattigheid. Reuze vervelend allemaal! Het water heeft een hele nacht de tijd gehad om zich een weg boven, tussen en vooral ook onder de houten vloer te banen. Vaak lijkt het dan in eerste instantie nog mee te vallen. Snel het water opdweilen, de kachel iets hoger en men ziet er niks meer van, is de gemiddelde reactie. Totdat men 1 á 2 dagen later tot de ontdekking komt dat er één plank licht kromtrekt en dan nog één en nog één.

Hoe nu verder?

Als eerste kunt het beste contact met uw verzekering opnemen om te informeren of en hoe u hiertegen verzekerd bent. Is uw vloer namelijk verlijmd op de ondervloer dan valt deze in de meeste gevallen onder uw opstalverzekering en bent u dus gewoon verzekerd. Uw verzekering zal in dat geval een offerte van de reparatiewerkzaamheden willen ontvangen. Wij sturen een deskundige bij u langs die de schade zal opnemen en de offerte ligt dan zo snel mogelijk bij u op de mat. De meeste verzekeringen sturen een expert langs wanneer het bedrag van de offerte hoger is dan € 1.000,00 euro. Zodra de expert akkoord heeft gegeven voor de reparatie (wat eigenlijk altijd het geval is) kunnen wij in overleg met u een datum vaststellen waarop wij de vloer zullen repareren.

Wanneer uw vloer zwevend gelegd is valt deze hoogstwaarschijnlijk onder uw inboedelverzekering en zullen de polisvoorwaarden uitsluitsel moeten geven. Bent u hiervoor verzekerd dan kunt u bovenstaande werkwijze aanhouden. Bent u hier echter niet voor verzekerd dan kunnen we enkele stappen overslaan en na uw akkoord van de offerte gelijk een datum vaststellen waarop de reparatie kan worden uitgevoerd.

Uitbouw woning

Wanneer u gaat uitbouwen terwijl u een houten vloer heeft liggen, wilt u natuurlijk dat het "oude" gedeelte onzichtbaar overloopt in het "nieuwe" gedeelte. Europa Parket kan dit voor u realiseren. Het maakt daarbij niet uit wat voor soort vloer u heeft liggen.

Massieve planken welke in één richting liggen, visgraat vloeren maar ook patroonvloeren worden door onze parketteurs vakkundig ingetand/aangeheeld: zij nemen planken van verschillende lengtes uit de bestaande vloer ter hoogte van de uitbouw en vervangen deze door nieuwe, langere planken. Hierdoor is er geen scheiding te zien. De vloer wordt geschuurd en de afwerking wordt aangebracht en u kunt weer jarenlang genieten van een prachtige vloer in een groter huis!

Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over bovenstaande items.