Je bent van harte welkom in onze ruime showroom van 1600m² langs de A1!

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9.7 uit 414 ervaringen

Eiken houten vloeren

Als u op zoek bent naar een mooie, duurzame en natuurlijke vloer, dan is een eikenhouten vloer de perfecte keuze. Eiken houten vloeren zijn al jarenlang populair vanwege hun warme uitstraling en natuurlijke charme. Door de natuurlijke uitstraling is het de perfecte keuze voor elk huis. Laat u inspireren in onze inspiratieruimtes en vind de eikenhouten vloer die bij uw woning en wensen past.

Wat zijn eikenhouten vloeren?

Eiken hout komt, zoals de naam al zegt, van de eik. Dit is een loofboom. Loofbomen hebben een langzame groei, waardoor het hout harder is en dus perfect is voor vloeren. Eiken vloeren staan bekend om hun sterkte, waardoor ze een ideale keuze zijn voor drukke huishoudens met actieve kinderen of huisdieren. Een eikenhouten vloer heeft een robuuste, lichte kleur. De nerf van dit hout is grof en golvend.

Unieke vloeren

Als het om vloeren gaat, is eiken hout een klassieke keuze die de tand des tijds doorstaat. Het is geen wonder dat eiken hout sterk en duurzaam is en dat de kenmerkende nerf karakter en diepte geeft aan uw ruimte. Geen enkele eikenhouten vloer ziet er precies hetzelfde uit. Als u voor dit type vloer kiest, kunt u er dus zeker van zijn dat uw huis een unieke, tijdloze uitstraling krijgt die niet uit de mode raakt.

Waarom kiezen voor een eikenhouten vloer?

Eiken houten vloeren zijn niet alleen een tijdloze keuze, ze bieden nog veel meer voordelen waar u van kunt genieten:

  • Eiken is een prachtig hout dat een natuurlijk gevoel geeft en warmte toevoegt aan uw ruimte. Het kan worden geolied in verschillende tinten om elke stijl van decor aan te vullen. De nerf van het hout voegt textuur en diepte toe aan uw kamer, wat niet kan worden bereikt met andere soorten vloeren.
  • Eiken is zeer goed bestand tegen slijtage, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar veel voetgangers komen. Met de juiste installatie en verzorging gaat een eiken vloer  jaren mee zonder tekenen van veroudering.
  • Eikenhouten vloeren zijn er in verschillende diktes en breedtes, zodat u er altijd een kunt vinden die in uw ruimte past. Een eiken vloer kan op verschillende manieren behandeld worden, bijvoorbeeld roken, borstelen, verouderen en oliën.

Tips voor het onderhoud

Wanneer u van plan bent om een eiken houten vloer aan te schaffen, is het belangrijk om te weten hoe u de vloer moet onderhouden, zodat u er jarenlang van kunt genieten. Hier volgen enkele tips voor het onderhoud van uw eiken vloer:

  • Uw vloeren regelmatig stofzuigen is de beste manier om ze op hun best te houden. Investeer in een stofzuiger met zachte haren, want deze helpen om vuil op te nemen zonder krassen te veroorzaken.
  • Met matten kunt u uw vloer beschermen tegen vuil, krassen en andere schade. Gebruik een mat bij de ingang van uw voordeur.
  • Als u meubels verplaatst, gebruik dan viltjes aan de onderkant van stoelen, tafels of banken, zodat u geen krassen op de eikenhouten vloer maakt als u ze verplaatst.
  • Gebruik voor het schoonmaken van uw vloeren een schoonmaakmiddel die speciaal voor houten vloeren zijn samengesteld. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en gebruik niet te veel water bij het schoonmaken, omdat dit het hout kan beschadigen.
  • Als er gemorst of gevlekt is, gebruik dan een vochtige doek met speciale reiniger voor houten vloeren.

Laat u inspireren in onze inspiratieruimtes

Wilt u meer weten over eikenhouten vloeren? Kom dan gerust langs in onze showroom. In onze inspiratieruimtes ziet u de verschillende houtsoorten, patronen en kleuren. We geven u graag een persoonlijk en vrijblijvend advies op maat. Samen kijken we welke soort vloer bij u past en wat de voor-en nadelen hiervan zijn. Ook voor advies over het onderhoud van uw vloer kunt u bij ons terecht. Kom bij ons langs en geef uw woning extra sfeer met een eikenhouten vloer.

Boordevol inspiratie

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Op zoek naar inspiratie? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ja, ik wil het gratis inspiratiemagazine