Europa Parket
Europa Parket
Laminaat van topkwaliteit

Je bent van harte welkom in onze ruime showroom van 1600m² langs de A1!

Laminaat

Laminaatvloeren zijn nog steeds populair en dat is niet voor niks. Of u nu op zoek bent naar een duurzame vloer die bestand is tegen dagelijks gebruik, of gewoon een mooie vloer wilt die past bij uw interieur, laminaat is de ideale keuze. Ontdek de mogelijkheden bij Europa Parket en vind de vloer die bij uw woning en wensen past.

Ontdek onze ruime collectie laminaat vloeren

Hoomline Classic Laminaat V4 Olivia

Maak uw woning helemaal af met een prachtige laminaatvloer

Laminaatvloeren hebben een prachtig uiterlijk en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan elk interieur. Er zijn vele kleuren en texturen om uit te kiezen. Een van de grootste voordelen van laminaat is dat het eruit ziet als echt hout. Laminaatvloeren zijn daarnaast gemakkelijk te combineren met andere materialen en kleuren in huis. Ze passen goed bij vrijwel elk type meubilair en wanddecoratie, waardoor het een veelzijdige keuze is voor elke kamer in uw woning.

hoe leg je laminaat

Op deze manier legt u uw kliklaminaat

Tegenwoordig is kliklaminaat vrijwel de enige overgebleven laminaatsoort. Wanneer u kliklaminaat gaat leggen, moet u in gedachte houden dat het nooit strak tegen de muur mag liggen. Er is namelijk kans dat het gaat kraken als het ook maar een millimeter werkt. Daarom moet er 1 centimeter ruimte worden gehouden van de muur. Bij Europa Parket zijn er verschillende soorten plinten verkrijgbaar om over deze ruimte te plaatsen, bijvoorbeeld in de kleur van de vloer. Op die manier is er niks van te zien. 

Laminaat leggen: Europa Parket geeft u graag enkele tips

Voordat u uw nieuwe laminaat gaat leggen, geven we u graag wat tips: 

  • Leg altijd uw laminaat vanuit drie pakken. Laminaat heeft een repeterend decor, dus iedere noest komt per 8 à 10 planken terug. Gebruik daarom drie pakken tegelijk, kijk goed naar het laminaat en zorg ervoor dat de noesten niet naast elkaar komen te liggen.
  • Haalt u uw laminaat op met een open auto, laat dan het laminaat een dag acclimatiseren voordat u het gaat leggen. Haalt u het met een bus op, dan kunt u het direct leggen. In ons magazijn wordt al het laminaat geacclimatiseerd bewaard, dus u kunt er meteen mee aan de slag.

Onderhoud van uw vloer

Na het laminaat plaatsen is ook het onderhoud enorm belangrijk. Door uw vloer goed te onderhouden, doet u er langer mee. Gebruik hiervoor echter wel het juiste middel. Veel middelen die te koop zijn, zijn te vet en geven strepen. Wij hebben voor u de juiste refreshers die voor een antistatisch effect zorgen.

Laminaar Creo Tennessee lichte eik
Laminaar Creo Tennessee grijze eik
Laminaar Creo Charlotte witte eik

Kom inspiratie opdoen in onze showroom

Bent u van plan om laminaat te kopen? En wilt u meer weten over laminaat en de mogelijkheden? Breng dan eens een bezoek aan onze showroom. In onze showroom ziet u verschillende soorten laminaat. Onze specialisten staan voor u klaar om u een persoonlijk en vrijblijvend advies op maat te geven. Ook voor advies over het onderhoud van uw vloer kunt u bij ons terecht. Kom bij ons langs en geef uw woning extra sfeer met prachtig laminaat.

Boordevol inspiratie

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Op zoek naar inspiratie? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ja, ik wil het gratis inspiratiemagazine