2e Pinksterdag zijn wij gesloten. Wij wensen u een fijne dag!

Je bent van harte welkom in onze ruime showroom van 1600m² langs de A1!

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9.7 uit 414 ervaringen

Houten visgraat vloeren

Houten visgraat vloeren zijn tegenwoordig erg populair vanwege hun tijdloze uitstraling en duurzaamheid. Het bestaat uit stukken hout die in de vorm van een V zijn gerangschikt. Visgraat vloeren zijn niet alleen stijlvol en tijdloos, maar voegen ook karakter, warmte en individualiteit toe aan elke kamer van uw huis. Laat u inspireren in onze showroom en vind de houten visgraat vloer die bij uw woning past.

Ontdek onze ruime collectie houten vloeren

Wat zijn houten visgraat vloeren?

Een houten visgraat vloer is een vloer waarbij de planken in een zigzagpatroon zijn gelegd, wat lijkt op de graat van een vis. Dit patroon zorgt voor een unieke en tijdloze uitstraling die in vrijwel elk interieur past. Visgraat vloeren kunnen worden gemaakt van verschillende soorten hout, waaronder eikenhout en verschillende tropische houtsoorten.

Waarom kiezen voor het visgraat patroon?

Een houten visgraat vloer heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Zo is het een duurzame en solide vloer die jarenlang meegaat. Een visgraat vloer is ook nog eens tijdloos en past in vrijwel elk interieur. Ze geven uw woning een prachtige uitstraling die zelfs exclusief genoemd kan worden.

Het leggen van een houten visgraat vloer

Het leggen van een visgraat vloer is een uitdagende klus die precisie en ervaring vereist. Het is dan ook aan te raden om een professional in te huren om de vloer te laten leggen. Kom gerust bij ons langs in de showroom, dan bespreken we de mogelijkheden.

Onderhoud van uw houten visgraat vloer

Het onderhouden van de schoonheid van een visgraat vloer kan eenvoudig zijn – als u hem eenmaal heeft laten leggen, hoeft u hem alleen maar regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Denk eraan dat u bij elk type houten vloer bepaalde voorzorgsmaatregelen moet nemen om de schoonheid ervan te behouden. Voor de meeste houten visgraat vloeren gelden onderstaande tips: 

  • Stofzuig regelmatig uw vloer. Zo verwijdert u vuil dat het oppervlak kan bekrassen of de afwerking dof kan maken. Ga niet vegen, dit geeft namelijk krassen. 
  • Gebruik een vochtige mop (niet nat!). Gebruik nooit teveel vloeistof; als er water op het oppervlak blijft staan, zal dit uw hout beschadigen.
  • Als u ooit iets op de vloer morst, maak het dan zo snel mogelijk schoon met een doek bevochtigd met water of een goedgekeurd schoonmaakmiddel – dit zal helpen voorkomen dat hardnekkige vlekken zich nestelen en moeilijk (of onmogelijk) te verwijderen zijn.
  • Als er meubels moeten worden verplaatst, zorg er dan voor dat u ze optilt in plaats van ze te verslepen.

Wilt u meer weten over het onderhoud van houten visgraat vloeren? Kom gerust langs in onze showroom waar we u graag adviseren zodat u optimaal kunt genieten van uw vloer.

Laat u inspireren in onze inspiratieruimtes

Wilt u meer weten over houten visgraat vloeren? Kom gerust langs in onze showroom. In onze inspiratieruimtes ziet u verschillende visgraat vloeren en andere patronen. Onze specialisten staan voor u klaar om u een persoonlijk en vrijblijvend advies op maat te geven. Samen kijken we welke soort vloer bij u past. Ook voor advies over het onderhoud van uw vloer kunt u bij ons terecht. Kom bij ons langs en geef uw woning extra sfeer met een houten visgraat vloer.

Boordevol inspiratie

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Op zoek naar inspiratie? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ja, ik wil het gratis inspiratiemagazine