Europa Parket
Europa Parket
Houten mozaïek vloeren van topkwaliteit

Je bent van harte welkom in onze ruime showroom van 1600m² langs de A1!

Houten mozaïek vloeren

Is uw woning toe aan iets vernieuwends en unieks? Met een mozaïeken houten vloer slaat u de plank niet mis. De natuurlijke uitstraling van hout komt in veel huishoudens goed tot zijn recht. Een houten vloer in combinatie met een gaaf mozaïekpatroon zorgt voor een compleet nieuwe look & feel in uw woon- of bedrijfsruimte. Ontdek onze ruime collectie houten vloeren, of u nu gaat voor een lichte tint of juist een donkere variant. We kijken samen met u naar welke vloer het beste bij uw interieur past. Kom langs in onze showroom, de koffie staat klaar!

Wat is een mozaïek vloer?

Het mozaïekpatroon is een decoratief ontwerp dat bestaat uit kleine stukjes hout in verschillende kleuren en vormen die samen een patroon vormen. Een mozaïek houten vloer kan ook bestaan uit diverse planken met kleurverschil die samen een creatief geheel vormen. Vaak wordt de vloer in een blokpatroon gelegd, wat tot de meest kunstzinnige uitstralingen leidt.

Waarom kiezen voor een mozaïekpatroon vloer?

Met zijn zeldzame patronen en vintage charme is het geen wonder dat dit type vloer de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. U creëert een uitnodigende sfeer die gegarandeerd een statement maakt. Naast het unieke karakter van een mozaïekpatroon vloer, is hout een duurzaam materiaal en kent het vele voordelen. Met het juiste onderhoud kan een houten mozaïek vloer een leven lang mee gaan.

Het onderhoud van een mozaïek houten vloer

Om de levensduur van uw mozaïek houten vloer te verlengen, is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Dit betekent dat u de vloer met enige regelmaat moet vegen en dweilen met een vochtige mop om vuil en stof op afstand te houden. Voor een grondiger reiniging kunt u een mild reinigingsmiddel voor houten vloeren gebruiken. Gebruik liever geen agressieve reinigingsmiddelen; deze stoffen kunnen juist leiden tot verkleuring of beschadiging. Het is ook belangrijk dat u nooit een te natte dweil gebruikt bij het schoonmaken van uw houten vloer, omdat dit waterschade kan veroorzaken of de stukjes hout kan vervormen.

Voordelen van een houten vloer met mozaïek patroon

Wij zijn een groot fan van de mozaïek trend en overtuigen u maar al te graag van de voordelen die deze soort vloer met zich meebrengt:

  • Kiest u voor hout, dan kiest u voor duurzaamheid. Met de juiste behandeling en onderhoud, is een houten vloer een aankoop voor het leven. Wat betekent dat u jarenlang kan genieten van uw gloednieuwe vloer.
  • Een van de grote voordelen van houten mozaïekvloeren is hun veelzijdigheid. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, zodat u een vloerontwerp op maat kunt maken die perfect bij de stijl van uw woning of bedrijfsruimte past. Of u nu een subtiele of excentrieke look voor uw vloer wilt, met houten mozaïekvloeren kan het allemaal.
  • Bovendien zijn houten mozaïekvloeren ongelooflijk onderhoudsvriendelijk. Ze zijn zeer goed bestand tegen krassen, deuken en andere slijtage, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat de vloer verouderd of versleten uit zal zien. Met de nodige regelmaat is een eenvoudige veeg- of stofzuigbeurt voldoende om ze fris te houden.

Kom langs in onze showroom en laat u inspireren

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs in onze showroom en aanschouw met eigen ogen de kwaliteit en opties van een houten mozaïek vloer. Onze ervaren specialisten staan te popelen om u te voorzien van passend interieuradvies. Ook voor vragen over onderhoud, levensduur en materiaalsoorten van uw vloer kunt u bij ons terecht. Durf te experimenteren en kies voor een mozaïek houten vloer!

Boordevol inspiratie

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Op zoek naar inspiratie? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ja, ik wil het gratis inspiratiemagazine