Je bent van harte welkom in onze ruime showroom van 1600m² langs de A1!

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9.7 uit 414 ervaringen

Wat is een PVC dryback vloer?

Een PVC dryback of gluedown vloer is een vloer die rechtstreeks op een geëgaliseerde zandcementdekvloer wordt verlijmd. Ook al is uw zandcementvloer nog zo vlak, er zal altijd geëgaliseerd moeten worden, zodat u geen doortekening krijgt. Egaliseren is overigens wat anders dan het waterpas maken van een vloer. Een voordeel in combinatie met vloerverwarming van dit type vloer is dat het de minste warmte weerstand heeft en de vloer dus veel warmte doorlaat. Overigens zijn ook de click PVC varianten zeer geschikt en toepasbaar met een speciale ondervloer voor vloerverwarming.

Kan een PVC dryback vloer op een houten draagvloer worden geplaatst?

Deze draagvloer is opgebouwd uit een houten balkenconstructie met daarop vloerplaten of vloerplanken. Hier kan een verlijmde dryback PVC van 2-3 mm op worden aangebracht, maar dan moet er wel een speciaal ondervloersysteem gebruikt worden, welke geschikt is voor het egaliseren van de houten draagvloer en geschikt is voor zachte vloerbedekking zoals PVC.

Kan een PVC dryback vloer (verlijmd) rechtstreeks op een anhydrietvloer?

Een anhydrietvloer is een gips gebonden vloer die in één keer op het vloeroppervlak wordt aangebracht. De vloer wordt in tegenstelling tot de zandcementdekvloer niet gesmeerd maar gevloeid. De dryback stroken kunnen niet direct verlijmd worden op een met anhydriet afgewerkte vloer. In dit geval dient de anhydrietvloer eerst open geschuurd te worden. Hierna wordt de anhydrietvloer geprimeerd voor een extra goede hechting, waarna de egaline wordt aangebracht en de PVC vloer kan worden verlijmd.

De eigenschappen op een rijtje:

  • Wordt rechtstreeks op een geëgaliseerde zandcementdekvloer verlijmd;
  • Voordeel van dit type vloer in combinatie met vloerverwarming is dat de vloer veel warmte doorlaat;
  • De click PVC varianten zijn ook zeer geschikt met een speciale ondervloer voor vloerverwarming;
  • Een PVC dryback vloer kan alleen op een houten draagvloer worden geplaatst, als er een speciaal ondervloersysteem gebruikt wordt;
  • Een PVC dryback vloer kan niet direct verlijmd worden op een met anhydriet afgewerkte vloer – de anhydrietvloer dient eerst open geschuurd te worden.

Boordevol inspiratie

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Op zoek naar inspiratie? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ja, ik wil het gratis inspiratiemagazine