Je bent van harte welkom in onze ruime showroom van 1600m² langs de A1!

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9.7 uit 414 ervaringen

Een vloer met een doorleefde, ruige look? Dit zijn de mogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden voor het creëren van een doorleefde, ruige look voor een vloer.

Verouderen

De eerste optie is het laten verouderen van de houten vloer. Na het verouderen (trommelen) van de vloer lijkt het alsof de vloer er al tijden ligt. Door het verouderen komen er kleine beschadigingen aan het oppervlak en aan de zijkanten van de planken. De planken onderling krijgen door het verouderen wel kleine hoogteverschillen. Deze zijn ook in dit type vloeren niet te voorkomen en dus toegestaan. Als de vloer ooit eens echt geschuurd moet worden zal dit effect verdwijnen. Deze verouderde behandeling kan alleen fabrieksmatig aangebracht worden.

Borstelen

Borstelen is ook een mogelijkheid. Met het borstelen van een houten vloer, wordt het zachtere hout tussen de hardere houtnerven weggehaald. Hierdoor wordt een duidelijke houtnerf zichtbaar, waardoor de vloer een echte houttekening heeft. Het oppervlak van de vloer is ruwer en daardoor niet glad. Bij het schuren van dit type vloer zal ook het geborstelde effect grotendeels verloren gaan. Borstelen kan na een schuurbeurt wel op de vloer gedaan worden, zodat dit ruwere effect van de vloer weer in ere herstelt wordt. 

Een ander mooi voorbeeld is de Raftwood collectie. Dit is een ruige, karaktervolle vloer met natuurlijk ontstane scheuren en een onregelmatige structuur. Het lijkt op een balken/plankenvloer, maar het betreft een Twinplank.

De Planed Oak collectie heeft een geschaafd oppervlak. Hierdoor is de kleur en de structuur van de vloer intenser. Door het schaven, wat vooral rond de noesten goed zichtbaar is, ontstaat een natuurlijke uitstraling.

De Wil collectie heeft een mooi, onregelmatig zaagpatroon in combinatie met een stoer en ruig uiterlijk. Meer vragen over deze mogelijkheden? We verwelkomen u graag in onze showroom om alles eens rustig te kijken onder het genot van een kopje koffie. Ook is het mogelijk een calculatie te laten opmaken voor de gewenste vloer.

Ervaren team van specialisten adviseert u graag over de mogelijkheden!

Wilt u meer informatie over vloeren met een doorleefde, ruige look bij Europa Parket? Neem dan contact op met onze specialisten

Kom in contact met onze specialisten

De mogelijkheden op een rijtje:

  • Door het verouderen (trommelen) van de vloer, lijkt het alsof de vloer er al jaren ligt
  • Er komen wel kleine beschadigingen aan het oppervlak
  • De planken krijgen kleine hoogteversschillen
  • Het verouderen kan alleen fabrieksmatig worden aangebracht
  • Door het borstelen van de vloer, wordt het zachtere hout tussen de hardere houtnerven weggehaald
  • De vloer krijgt een echte houttekening
  • Het oppervlak van de vloer is ruwer en daardoor niet glad
  • Bij het schuren van dit typs vloer zal het geborstelde effect grotendeels verloten gaan
Boordevol inspiratie

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Op zoek naar inspiratie? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ja, ik wil het gratis inspiratiemagazine