Je bent van harte welkom in onze ruime showroom van 1600m² langs de A1!

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9.7 uit 414 ervaringen

Hoe verwijder ik vlekken uit een parketvloer?

Op allerlei manieren kunnen er vlekken ontstaan in een parketvloer. De verschillende vlekken zijn gelukkig prima te verwijderen uit de vloer. Per soort vlek hebben we tips om de parketvloer weer schoon te krijgen. Inspiratie opdoen voor een nieuwe parketvloer? Plan uw inspiratiegesprek!

Vetvlekken en overige vlekken (zoals wijn of koffie)

Wijn of koffie vlekken kunnen meestal goed of grotendeels verwijderd worden met water en vloerzeep of reiniger die bij de vloer geleverd is. Volg de aanwijzingen op de verpakking en maak het goedje aan in de aanbevolen verhouding met water en boen de vlek weg (boen daarbij altijd met de richting van de nerf mee). Is de vlek zeer hardnekkig, dan kunt u ontweringswater proberen. Breng ontweringswater aan op een doek en laat dit ca 30 min intrekken, controleer per 10 minuten het resultaat en herhaal dit tot het gewenste resultaat bereikt is. 

Indien u een vetvlek niet met de parketreiniger eruit krijgt, dan kunt u het beste Spotstop proberen. Spuit de vlek in en verwarm gedurende 30 seconden met een haardroger. Dit middel is net wat agressiever en reinigt dieper. Het kan zijn dat de plek van de vlek wat schraal is geworden, u kunt deze dan plaatselijk behandelen met de onderhoudsolie.

Zwarte vlekken en vegen uit uw houten vloer halen

Na het veelvuldig lopen met schoenen met bepaalde zolen op de houten vloer, ontstaan er zwarte vlekken of vegen door het rubber van de schoenzolen. Deze vlekken zijn gelukkig relatief makkelijk te verwijderen. Dit kan worden gedaan met een witte vlakgom. Gum voorzichtig over het rubber op de vloer. Hierdoor gaat het rubber, samen met de gum, kleine rolletjes vormen. Deze rolletjes zijn vervolgens op te zuigen of op te vegen.

Het kan dat de olie- of hardwax-laag een beetje beschadigd is. Als dit het geval is, is dit met onderhoudsolie bij te werken.

De oplossingen op een rijtje

  • Water en vloerzeep of reiniger die bij de vloer geleverd is;
  • Intensieve reiniger voor houten vloeren (zelfde merk als de olie of hardwax);
  • In uiterste gevallen: de groene kant van een schuursponsje of heel fijn (00) staalwol;
  • Met witte vlakgom;
  • Met onderhoudsolie.
Boordevol inspiratie

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Op zoek naar inspiratie? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ja, ik wil het gratis inspiratiemagazine