Je bent van harte welkom in onze ruime showroom van 1600m² langs de A1!

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9.7 uit 414 ervaringen

Vloer leggen: 5 tips en tricks

De meeste klanten kiezen ervoor om onze experts hun vloer te laten leggen. Maar u kunt natuurlijk ook zelf uw nieuwe vloer leggen. Er zijn echter wel dingen waar u dan rekening mee moet houden. Bij een vast verlijmde vloer kunt u bijvoorbeeld strak zagen, bij een zwevende vloer kan dat niet. Wij geven u graag enkele tips.

1: Parket leggen: wanneer welke methode?

Zo’n 80% van wat gelegd wordt is Twin Plank, omdat het een minimale werking heeft. Het kan op vloerverwarming worden gelegd en is geschikt voor appartementen. Dit kan zowel zwevend als vast verlijmd worden gelegd. In overleg met u bepalen we wat het beste is voor uw situatie. Soms wordt  bijvoorbeeld door de Vereniging van Eigenaren geëist dat een vloer zwevend gelegd wordt in combinatie met een geluidsreducerende vloer. Of u moet de vloer in de oude staat terugbrengen als u verhuist, dus dan is vast verlijmen geen optie. Zo komen we samen met u uiteindelijk op de ideale legmethode uit.

2: PVC vloer leggen doet u zo

Voor een PVC vloer leggen kunt u ook bij ons terecht. Wij egaliseren de vloeren ook allemaal zelf, dus we hebben alle expertise in eigen huis. Met pvc kiest u voor een warmere vloer, die nu ook in houtdecors verkrijgbaar is. U kunt er dus alle kanten mee op.

3: Ondervloer leggen

Het leggen van een ondervloer is heel specialistisch werk. Bij een laminaatvloer of houten vloer zou PE-folie kunnen volstaan als ondervloer. Tegenwoordig zijn er echter ook ondervloeren die dempend zijn. Daarmee verbetert u het loopcomfort en dempt u het loopgeluid. Bij appartementen kijken we eerst of de geluidsreductie al mee is gestort in de betonvloer of dat we een aparte ondervloer moeten leggen. Daarvoor zijn diverse opties mogelijk. Afhankelijk van uw situatie geven we u advies op maat.

4: Zorg voor een goede ventilatie

Bij het leggen van een nieuwe vloer kunnen bepaalde materialen en lijmen sterke geuren afgeven. Zorg daarom voor een goede ventilatie tijdens het installatieproces. Open ramen en deuren om de luchtstroom te bevorderen en gebruik indien nodig ventilatoren. Dit zorgt niet alleen voor een frissere werkomgeving, maar helpt ook bij het sneller drogen van de vloer.

5: Experts uw vloer laten leggen

Wilt u onze experts uw vloer laten leggen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.

Boordevol inspiratie

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Op zoek naar inspiratie? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ja, ik wil het gratis inspiratiemagazine