2e Pinksterdag zijn wij gesloten. Wij wensen u een fijne dag!

Je bent van harte welkom in onze ruime showroom van 1600m² langs de A1!

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9.7 uit 414 ervaringen

Wat te doen bij waterschade aan een houten vloer

Niemand zit te wachten op waterschade bij houten vloeren. Schoonmaken is dan meestal niet genoeg, want het is vaak niet alleen de vloer die schade heeft opgelopen. Ook meubels en andere zaken zijn aangetast door het vele water. Weten wat u het beste kunt doen bij waterschades, en ook bij andere schades?

Waterschade

Niemand zit te wachten op waterschade bij houten vloeren. Schoonmaken is dan meestal niet genoeg, want het is vaak niet alleen de vloer die schade heeft opgelopen. Ook meubels en andere zaken zijn aangetast door het vele water.

Het is altijd verstandig om zo snel mogelijk te handelen om erger leed te voorkomen. De planken van de vloer verkleuren, trekken krom en er kan binnen enkele dagen zelfs al schimmel ontstaan. Probeer allereerst de vloer te drogen door met handdoeken het oppervlak te deppen. Zet de verwarming hoog en plaats indien mogelijk een ventilator of straalkachel bij de beschadigde gebieden.

Schakel uw verzekering in

Bel bij waterschade aan uw vloer direct ook met uw verzekering en informeer naar de gang van zaken. Zij zullen zo snel mogelijk een offerte willen ontvangen van de reparatiewerkzaamheden. Vervolgens schakelt u een specialist in op het gebied van houten vloer renovatie, zoals Europa Parket. Wij komen bij u langs om de schade in kaart te brengen, bekijken op welke manier we uw vloer het beste kunnen renoveren (repareren of vervangen) en maken een offerte op. Als het bedrag van de offerte hoger is dan 1.000 euro sturen de meeste maatschappijen een expert langs die akkoord moet geven voor de reparatie (wat eigenlijk altijd het geval is). We werken voor diverse grote verzekeringsmaatschappijen en staan bekend om onze vakkundige afhandeling.

ronde eetkamertafel met eetkamerstoelen op pvc vloer

Andere vlekken en beschadigingen aan uw vloer

Uw vloer kan ook beschadigd raken door andere zaken. Misschien zitten er vlekken op de vloer of zijn er stukken van de vloer beschadigd door het intensieve gebruik van de vloer. Ook dan kunt u het beste uw houten vloer laten behandelen door de specialisten van Europa Parket. Een houten vloer renoveren is iets wat wij veelvuldig doen zodat wij uw vloer weer helemaal als vanouds kunnen maken.

Verschillende soorten renovaties

Europa Parket biedt verschillende soorten renovaties aan voor uw vloer. Denk aan renovatie bij slijtage, bij waterschade, maar ook schuren, oliën en het doorleggen bij het uitbouwen van uw woning. Wilt u meer informatie over alle verschillende soorten renovaties die Europa Parket aanbiedt?

Ik wil graag advies
Boordevol inspiratie

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Op zoek naar inspiratie? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ja, ik wil het gratis inspiratiemagazine