Je bent van harte welkom in onze ruime showroom van 1600m² langs de A1!

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9.7 uit 414 ervaringen

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een pvc vloer?

Bent u van plan om een pvc vloer aan te schaffen? In deze blog geven we u een overzicht van de voor en nadelen van een PVC vloer, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken! Liever advies op maat?

PVC-vloeren: kliksysteem of verlijming?

PVC-vloeren zijn razend populair als alternatief voor laminaatvloeren. Niet alleen zijn ze betaalbaar, er is ook weinig onderhoud nodig aan dit soort vloeren. Ook zijn ze stiller dan bijvoorbeeld plavuizen of laminaatvloeren, en voelen ze warmer aan. Een pvc-vloer is gemaakt van de kunststof polyvinylchloride en is stabiel en flexibel. De vloer wordt geleverd als kliksysteem of kan worden verlijmd. In dat laatste geval is een gladde ondervloer nodig. Het materiaal bij een kliksysteem is namelijk slechts 4,5 tot 6 millimeter dik en bij verlijming zelfs 2,5 tot 3 millimeter. Elke oneffenheid in de ondervloer tekent zich daarom af in de PVC-vloer. Vanzelfsprekend kunnen wij uw vloer deskundig egaliseren, zodat u zorgeloos geniet van uw nieuwe vloer. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van pvc vloeren. Meer inspiratie opdoen?

Afbeelding: PVC vloer vissengraatpatroon
PVC vloer

Nadeel van pvc: Pas op met gewone schoonmaakmiddelen

Een van de grootste voordelen van een PVC-vloer is dat het gemakkelijk kan worden onderhouden. Met een zachte bezem, dweil of stofzuiger heeft u tussen 15 en 25 jaar plezier van de vloer. Die levensduur is mede afhankelijk van het onderhoudsmiddel dat u gebruikt bij het dweilen. Want dat is wel een nadeel van een pvc-vloer: niet alle ‘gewone’ schoonmaakmiddelen zijn geschikt voor deze vloer. Wij raden sterk aan om producten van Dr. Schutz toe te passen, omdat deze speciaal zijn ontwikkeld voor dit type kunststofvloeren. Een doorsnee-schoonmaakmiddel uit de supermarkt kan een pvc-vloer vettig en streepgevoeliger maken omdat het de zogeheten ‘sealer’-laag aantast. Hierdoor gaat uw vloer minder lang mee. Meer onderhoud tips met betrekking tot uw pvc vloer ontvangen? Plan hieronder een online adviesgesprek.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Een PVC vloer gaat lang mee. Langer dan laminaat. Het materiaal is sterk en slijtvast bij goed onderhoud. Ideaal voor ruimten waarin veel wordt gelopen en gewerkt.

Andere voordelen van een PVC vloer zijn bijvoorbeeld:

Stille PVC vloer

Een PVC-vloer heeft een hoge geluidsdemping, afhankelijk van de constructie van de ondervloer. Daarom zijn PVC-vloeren bij uitstek geschikt voor plaatsing in een appartement of flat.

Warmtegeleiding van PVC vloeren

Het PVC-materiaal geleidt warmte gemakkelijk. Heeft u vloerverwarming of vloerkoeling, dan is een pvc-vloer een uitstekende oplossing om de warmte zo efficiënt mogelijk aan de ruimte door te geven.

PVC vloeren geven een warm gevoel

Ook zonder vloerverwarming voelt een PVC-vloer warm en zacht aan. Kinderen vinden het heerlijk om op zo’n vloer te spelen, en natuurlijk is de vloer ook comfortabel als u er zonder schoeisel op loopt.

PVC vloeren zijn eenvoudig in onderhoud

Het schoonmaken van een PVC-vloer is zeer gemakkelijk. Met de juiste schoonmaakmiddelen (wij raden Dr. Schutz aan) om te dweilen heeft u jarenlang plezier van uw vloer.

Groot aanbod in design pvc vloeren

Onze PVC-vloeren zijn er in talloze dessins en formaten; van een houtlook tot keramisch steen, van stroken PVC en tegels tot visgraat PVC of Hongaarse punt.

PVC vloeren zijn duurzaam

PVC-vloeren gaan zeer lang mee. Daardoor draagt u met dit type bij aan duurzaamheid en het verkleinen van uw ecologische voetafdruk. En heeft u toch onverhoopt schade aan de vloer, dan kunnen wij dit in veel gevallen lokaal repareren.

Wat zijn de nadelen van een PVC vloer?

PVC vloeren hebben meerdere nadelen. krassen vallen bijvoorbeeld sneller op en er is vaak sprake van een repeterend patroon. Er is ruime keuze in decors maar geen natuurlijk gevormde motieven. Andere nadelen van een PVC vloer zijn bijvoorbeeld:

1. PVC-vloeren geleiden warmte van een vloerverwarming wel snel, maar houden deze niet vast omdat het een lage warmteweerstand heeft.
2. Het materiaal is lastig te herstellen. In veel gevallen kunnen wij wel lokale reparaties uitvoeren, maar is het niet mogelijk om een kras bij te kleuren.
3. Een PVC-vloer is en blijft zoals u ‘m aanschaft. Kiest u bijvoorbeeld voor een blauwe tint? Dan is dat niet zoals bij een houten vloer na verloop van tijd bij te werken naar een andere kleur. Bent u van een plan een nieuwe PVC vloer aan te schaffen? Laat u adviseren door experts van Europa Parket.


Selecte groep topleveranciers van pvc-vloeren

Europa Parket laat haar pvc-vloeren fabriceren bij een selecte groep leveranciers in binnen- en buitenland, waaronder Therdex, Quickstep, Floorify, Viva Floors, Gelasta en IPC. Natuurlijk leveren wij ook pvc-vloeren die voorzien zijn van bio-weekmakers en geen ftalaat bevatten. Laat u inspireren!

Breed assortiment PVC-vloeren

Europa Parket levert een breed assortiment PVC-vloeren:

Stroken PVC vloeren

PVC-stroken (ook wel vinylstroken genoemd) hebben een slijtvaste toplaag met een realistisch reliëf. Hiermee hebben zij de uitstraling van een klassieke houten vloer. De stroken zijn verder opgebouwd uit een sterke rug en een tussenlaag die de rug met de toplaag verbindt.

Tegel PVC vloeren

PVC-tegels zijn uit hetzelfde materiaal opgebouwd als stroken, maar hebben een vierkant of rechthoekig formaat. De toplaag is veelal voorzien van een reliëf dat nauwelijks is te onderscheiden van keramische tegelvloeren. PVC-tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Visgraat en dubbele visgraat PVC vloeren

PVC-vloeren met een visgraatvorm zijn zeer populair omdat ze gemakkelijk te combineren zijn in verschillende woonstijlen en de speelse uitstraling hebben van een houten visgraatvloer. Wij leveren tientallen merken met zeer gevarieerde houtmotieven, zowel in enkelvoudige als dubbele visgraat.

Hongaarse punt PVC vloeren

Deze Hongaarse puntvorm PVC vloer lijkt veel op een visgraat, maar de delen liggen in een hoek van 60˚ en de korte zijden sluiten aan. Bij een visgraat is die hoek op 90˚ en staat de korte zijde haaks op de lange zijde van het naastliggende plankdeel.
Laat je inspireren en bekijk onze pvc vloeren. 

Veelgestelde vragen over voor en nadelen van PVC vloeren

Het voordeel van een PVC vloer is dat deze weinig onderhoud nodig heeft, ideaal is voor vloerverwarming omdat hij gemakkelijk warmte geleid en een hoge geluidsdemping heeft. Bij Europa Parket hebben we een groot assortiment PVC vloeren. Bekijk onze site.

PVC vloeren zijn lastig te herstellen. Wij kunnen uw vloer wel repareren, maar het is veel lastiger om bijvoorbeeld een kras weg te werken. Daarnaast staat de kleur van een PVC vloer vast en kunt u deze niet bijwerken naar een andere kleur!

Naast dat een PVC vloer goedkoper is dan een tegelvloer, gaat deze ook veel langer mee. Met een PVC vloer verkleint u uw ecologische voetafdruk!

Boordevol inspiratie

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Op zoek naar inspiratie? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ja, ik wil het gratis inspiratiemagazine