Je bent van harte welkom in onze ruime showroom van 1600m² langs de A1!

Klanten beoordelen ons gemiddeld met een
9.7 uit 414 ervaringen

Welke vloer moet ik kiezen?

Om de vraag ‘welke vloer moet ik kiezen?’ te beantwoorden, moeten verschillende onderliggende vragen eerst behandeld worden, zoals in welke ruimte de vloer komt te liggen en of de vloer op vloerverwarming komt te liggen.

donker kookeland met oranje barstoelen op pvc vloer

In welke ruimte komt de vloer te liggen: Woonkamer, keuken, hal, slaapkamer?

Voor al deze ruimtes geldt dat zowel houten vloeren, pvc-vloeren én laminaat vloeren hiervoor geschikt zijn. Het enige waar men eventueel rekening mee zou kunnen houden is de intensiteit waarmee de vloer belopen wordt. De slaapkamer wordt minder belopen dan de hal, keuken of woonkamer.

Therdex pvc vloer in de woonkamer

Komt de vloer op vloerverwarming te liggen?

Deze vraag is van belang wanneer men kiest voor een houten vloer. Massief parket kan namelijk, in tegenstelling tot meerlaags parket, niet op vloerverwarming geplaatst worden. Dit type houten vloer is namelijk gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid. Meerlaags parket daarentegen kan uitstekend op vloerverwarming worden geplaatst doordat de planken uit meerdere, kruislings opgebouwde lagen bestaat. En ook een tapisvloer – dunne plankjes welke gespijkerd worden en vaak in visgraatverband gelegd worden – kunnen met de juiste ondervloer op vloerverwarming worden gelegd.

Aanbod aan vloeren

Europa Parket heeft een zeer uitgebreid aanbod aan vloeren.

Houten vloeren

Een houten vloer/parketvloer is iets wat u voor jarenlang woonplezier aanschaft. Een hoge kwaliteit en goed advies is daarom zeer belangrijk. Beide vindt u bij Europa Parket. Meer informatie over houten vloeren bij Europa Parket en het uitgebreide aanbod bekijken? 

AANBOD HOUTEN VLOEREN BEKIJKEN

PVC vloeren

PVC vloeren zijn enorm in opmars doordat ze zo makkelijk te onderhouden zijn. Daarnaast zijn ze stiller en warmer dan bijvoorbeeld een plavuizen of laminaatvloer. Meer informatie over PVC vloeren bij Europa Parket en het uitgebreide aanbod bekijken?

AANBOD PVC VLOEREN BEKIJKEN

Laminaat

Het verschil tussen het laminaat dat u bij Europa Parket vindt of in een doe-het-zelfzaak is vaak groot. In de bouwmarkt ziet u vooral laminaat van 6 mm, met slechts 4 decors. Wij bieden dikker laminaat van hogere kwaliteit en met meer keuze in decors (ongeveer 80) en afwerkingen. Meer informatie over laminaat bij Europa Parket en het uitgebreide aanbod bekijken?

AANBOD LAMINAAT BEKIJKEN

showroom europa parket

Ervaren team van specialisten adviseert u graag over de mogelijkheden!

Heeft u meer vragen over het kiezen van een vloer die past bij uw woning? Bij Europa Parket helpen we u graag.

Kom in contact met onze specialisten

De voordelen op een rijtje

  • Verschillende keuzes aan vloeren: houten vloeren, PVC vloeren en laminaat
  • Professionele montage door Europa Parket mogelijk
  • Keuze uit grove en fijne structuur
  • Keuze uit traditioneel, meerlaags en massief parket
  • Zeer scherp geprijsd
Boordevol inspiratie

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Op zoek naar inspiratie? Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ja, ik wil het gratis inspiratiemagazine